Tanzanit og dens hemmeligheder

Oprettet d.

Hos Sokolov Scandinavia, finder du en del smykker der bærer den smukke sten ved navn Tanzanit. Men hvad er Tanzanit og hvad gemmer den smukke sten?

 

 

Tanzanit blev først opdaget i 1967 og blev hurtigt forvekslet med safir. Eksternt ligner stenen stærkt et mineral fra korundgruppen: den samme rige dybe blå farve, gennemsigtige krystaller og naturligvis en lokkende glans, der øjeblikkeligt fanger øjet. Yderligere forskning fra geologer viste, at tanzanit - et virkelig sjældent fund, der destinerede en særlig skæbne - skulle være de udvalgs arv.

 

Usædvanlige fakta

 

1. Tanzanite er en virkelig unik semi-ædelsten. Den er udvindet på et enkelt sted på Jorden! Mineralforekomsten er placeret, som navnet antyder i Tanzania. 

 

2. Specialisternes prognoser for den smukke sten er skuffende: tanzanitter på Jorden forbliver mindre og mindre, og hvert år stiger stennen i prisen. Eksisterende reserver af tanzanitter vil give os smykker med denne usædvanligt smukke sten af en blålig farvetone i 10, maksimalt 15 år mere. 

 

3. Den såkaldte alexandrit-virkning, som nogle sten besiddr, er en af hemmelighederne ved den særlige popularitet af tanzanit og en jæger for samlere. I forhold til dagslys og kunstig belysning ændrer rullesten små farvetone og bliver enten blå eller lilla. Nogle mener, at tanzanit udsender flere forskellige farver på en gang: lyseblå, lilla og indigo.

 

4. Natursten kan være gul og grøn og brun, men blandt juvelerere respekteres disse farver af tanzanitter ikke. 

 

5. Den største ike-facetterede tanzanit i verden er en blå-violet sten, der vejer 17.000 karat. Det er interessant, at selv eksperter var forvirrede, da de bestemte dens værdi - denne unik sten blev anerkendt som uvurderlig!

 

6. Der siges, at rollen som den blå diamant, den berømte " Heart of the Ocean", i hitfilmen "Titanic" blev spillet af tanzanite!

 

De magiske egenskaber

 

Ægte tanzanit er en magtfuld talisman, som folk vælger som deres "hjælper", der sætter sig selv målene om at opnå succes i livet og trivsel. Denne sjældne perle er et symbol på velstand og overflod, derfor anbefaldes det først og fremmest for dem, der har økoomiske problemer. Ejerne hævder, at stenen er en magnet for pengene, og bærer den for at forbedre den aktuelle materielle tilstand. 

 

Hvis du kiggede på nogle af vores smykker med tanzanit, skal du ikke spilde tid: du kan fortælle dine venner, at du bærer en virkelig sjælden semiprecious sten. Du kan finder de fantastiske og smukke halskæder, øreringe og ringe med tanzanit på kirkegaardsmykker.dk. De fleste er indrammet i 14 karat hvidguld som virkelig fremhæver den flotte blå/violet farve som stennen besidder. 
Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar